Dit jaar ging alles een stuk groter. Meer artiesten deden mee aan de wedstrijd, meer stemmen zijn uitgebracht en de finale van de Gigstarter Artiest v/h Jaar vond plaats in de mooie Amsterdamse poptempel Bitterzoet.

De avond werd afgetrapt door the Bitches. En hoe. De coverband uit Leiden knalde erin met geweldige covers van onder andere Bon Jovi en ACDC. Instrumenten stonden goed afgesteld, de zanger was goed bij stem en het enthousiasme spatte er vanaf. De finale kon geen betere start krijgen.

De finalisten hadden een half uur om zich te bewijzen en tijdens het ombouwen zorgde de Utrechtse Dj Free Hugs voor een hele fijne setting en muziek. Of het toeval ermee speelde was de tweede act die het podium mocht betreden ook een coverband uit Leiden: Mean Machine.

Een tikkeltje harder dan vorige band en ook bij Mean Machine schort het niet aan energie. Covers van Pearl Jam en Doe Maar vliegen ons om de horen. Smoorverliefd wordt uiteraard luidkeels meegezongen. De zanger sprong zelfs in het publiek en maakte er een pit van. Rock and roll in de Amsterdamse poptempel.

Een moeilijke taak aan de band van Lizzy V om dit te evenaren. Maar op geheel eigen wijze met eigen nummers, afwisselend van folk naar ingetogen pop wikkelt ze het publiek om haar vinger. Na de energie van de vorige acts zorgde Lizzy V voor een warm bad van muzikaliteit. Het publiek schreeuwde op het eind om meer, maar aangezien de band nog niet lang bij elkaar is was al het materiaal al gespeeld. Toen de jury Lizzy V als winnaar koos werd het publiek alsnog verblijd met een cover van Britney Spears. Zo stapte iedereen meer dan tevreden de Bitterzoet uit en kunnen we niet wachten tot volgend jaar.